A Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelep blogja

Artcolony Cered

Artcolony Cered

Búcsú az első héttől

2017. augusztus 02. - artcolonycered

Elszállt az első hét! Rögtönzött kiállítással összegeztünk, fotózkodtunk, hogy legalább így egybe maradjon a "csapat". A szlovák barátaink visszajönnek a zárórendezvényre augusztus 5-én, a román és finn művészek csak a közösségi felületeken követik az eseményt. 

Ilyenkor mindig megállapítjuk, hogy kevés az egy hét. Hiába az előkészítés, az előzetes témaegyeztetés, a lehetőségek vázolása. Az első két nap a megérkezés, elhelyezkedés, ismerkedés, személyes pozicionálás időszaka. Aztán vérmérséklet kérdése, hogy valaki beletemetkezik a saját munkájába (ez a ritkább), vagy párhuzamosan figyeli, esetleg segíti a másokét. "Több kéz hamar kész" alapon fúrás-faragás, emelés, pakolás, egyéb cuccolások folytak. Végül jön a felismerés, hogy jó lenne még legalább egy nap! De találkozunk még, ha nem itt, akkor nálunk, vagy nálunk, vagy nálunk! - címek, telefonszámok cserélnek gazdát.

Salgótarján polgármestere a testvérvárosaikból hívott művészeket saját főztjével búcsúztatta. Hatalmas bogrács csülkös babgulyást főzött sk egy kukta segítségével. A jó hangulatú búcsúhoz hozzájárult a polgármester pálinkája és a 4 Tó Panziótól kapott sörcsap is.

image1_2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://artcolonycered.blog.hu/api/trackback/id/tr612710182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása