A Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelep blogja

Artcolony Cered

Artcolony Cered

Turisztikai látványosság lettünk

2017. július 10. - artcolonycered

 

"Cered első írásos említése 1405-ből való. A 15. században az Országh, Guti, Szécsényi majd a Losonczi család birtoka volt. 1533-ban Werbőczi István birtokába került.
Az 1900 - as évek elején kedvelt üdülőhely volt, lovardával, teniszpályával, a turisták számára fenntartott tóval, vendégházakkal várták az idelátogató vendégeket. Az első világháború, és a trianoni határ meghúzása szétszakította az addigi szerves kulturális, gazdasági egységként működő Medvesalját, és az itt lévő településeket.
Az idegenforgalom " feltámadása " az 1990-es évek végére tehető, ekkor nyílt meg az első vendégház, bár szinte mindenki kétkedve csóválta a fejét, mondván : ki jönne ide? Az idő - és rengeteg munka meghozta gyümölcsét, ma a megye egyik legtöbbet látogatott településévé vált Cered, már nem csak fekvése, és szépsége miatt hanem az itt tartott rendezvények is számos érdeklődőt vonzanak..." (forrás: palocut.hu)
Huszonkettedik éve jelentős rendezvény a nemzetközi kortárs művésztelep, amelynek egy-egy nyílt napján 100-200 vendég is megfordul. A látogatók ilyenkor nézhetik meg az elkészült alkotásokat, élvezhetik a társművészeti produkciókat, pl. a Rönkszínház előadásait, vagy koncerteket. A helyi lakosok mellett az országból és külföldről érkező érdeklődőket kerti bográcsolásra, grillezésre is vendégül látjuk.
Az idei nyílt napunk augusztus 6-án lesz, de addig még sok víz elfolyik a Tarnán!

 

img_4715.JPG

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://artcolonycered.blog.hu/api/trackback/id/tr2512654981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása