A Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelep blogja

Artcolony Cered

Artcolony Cered

Elkezdődött!

2017. július 28. - artcolonycered

Tegnap este hivatalos vacsorával megkezdődött a program! Nagy összeborulások a visszatérőkkel, bíztató kézfogások az újakkal.  Üdvözlésképpen előkerûlnek az ajándékba hozott és a hazai pálinkák. Rutinos elhelyezkedés a szállásokon, terepszemle, alapanyagok számbavétele.

Jozef Suchoza szlovák szobrászművész, a besztercebányai akadémia tanára már-már alaptagnak számít.

12 éve visszatérő művész vagy nálunk, több speciális projektben résztvettél. Mit szólsz az idei témához? Milyen gondolatot ébresztett benned?

Igazából keveredik bennem két dolog, maga a téma és a kialakítandó kortárs tájház. SZEPARÁLT tér a leendő tájház és az az úgynevezett szociális tér is. Én inkább az utóbbival foglalkozom. Az érdekel, hogy milyen lehetett a falu régen, milyen emlékeket őriz, hogyan múlnak el ezek az emlékek például az elnéptelenedés miatt. Persze ez igaz a tájház kialakítására is, hiszen egy lepusztult, majdnem összedőlt házat élesztünk újjá, hogy a falai között emlékeket őrizzük.

Igaz, most esik az eső, de a galériában kényelmesen elférünk, hogy meghallgassuk, végig nézzük a személyes bemutatkozásokat. Ez megér majd egy újabb misét.

image2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://artcolonycered.blog.hu/api/trackback/id/tr6812697351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása